Újabb fordulat Polonia-ügyben

2012.07.22. 22:28 rwk1892

Egy héttel korábban bejelentették, hogy Józef Wojciechowski eladta a Polonia Warszawa csapatát és az élvonalbeli indulás jogát az Ireneusz Król által képviselt befektetői csoportnak, akik Katowicében szerették volna felépíteni a saját csapatukat - a GKS Katowice és persze a Polonia "kárára". A két klub szurkolói azóta is erősen tiltakoznak a fúzió ellen, illetve több neves személy is elmondta - nem igazán pozitív - véleményét a helyzetről.

Bár a legtöbben már elkönyvelték, hogy a KP Katowice nevű új csapat lesz az Ekstraklasa újonca, most mégis úgy tűnik, hogy változhat a helyzet. Ireneusz Król ugyanis meggondolta magát, és a csapatot is megtartaná a megvásárolt indulási jog mellé. Ha ez bekövetkezne, akkor a Polonia mindössze egy tulajdonoscserével megúszná a helyzetet, és maradhatna az élvonalban: "Olvastam a politikusok, sportolók és szurkolók eddigi véleményét, és arra a következtetésre jutottam, hogy nem akarok egy újabb világháborút kirobbantani. Ha ennyi ember szeretné, hogy a csapat a fővárosban maradjon, akkor fogom magam, és Varsóban játszom, mint Polonia." - mondta Król a Przegląd Sportowy lap cikke szerint.

Addig azonban nem tudni, hogy a Polonia melyik ligában indulhat majd. A név és a címer használatának jogát Wojciechowski ugyanis megtartotta magának. A hírek szerint emiatt a két üzletember a jövő hét elején találkozik ismét. Amennyiben sikerül a megállapodás, a Polonia maradhat az Ekstraklasa tagja. Felmerül azonban egy másik kérdés is: Lesz-e egyáltalán csapat a Polonia-stadionban a következő szezonra? Ha igen, akkor viszont nem mindegy, hogy milyen. A játékosok többsége ugyanis eligazolt a bizonytalan helyzet miatt, és nem igazán biztos, hogy ugyanannyi minőségi embert sikerül majd igazolni az új tulajdonosoknak.

Hamarosan minden kiderül, hiszen közeledik a bajnokság rajtja, amikor ennek a szappanoperának is végre pont kerülhet a végére.

Címkék: foci katowice lengyelorszag ekstraklasa atigazolas polonia polonia warszawa ireneusz krol

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr944671768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása