EB 2012: Jól járnak a nyitómeccs résztvevői

2012.05.30. 12:06 rwk1892

A cím persze egy kicsit gonosz. A várakozásokkal ellentétben a lengyelek EB-dalát jegyző Jarzębina ("Berkenye") népi együttes ugyanis nem fogja élőben eljátszani a "Koko Euro Spoko" című remekművet a Lengyelország - Görögország nyitómérkőzésen. A dal mindössze a félidőben lesz hallható, akkor is csak a hangszórókból, tehát a szurkolók mégsem fogják megúszni, hacsak nem épp a büfé előtti sorban állnak, esetleg a mellékhelyiségekbe szorulnának a meccs előtt elfogyasztott sörmennyiségtől.

Bár sokan azt gondolták, hogy a kedves hölgyek a mérkőzés előtt élőben adják elő a dalt, a lengyel szövetség meg sem hívta őket. A szervezők indoklása szerint a torna szabályai erre nem adnak lehetőséget, lévén ez mégis a hazaiak dala, nem pedig az egész rendezvényé. A hírek szerint azonban a háttérben a két producer, Michał Malinowski és Grzegorz Urban vitája áll, akik nem tudnak megegyezni a dal szerzőjének járó jogokon. A remekmű egyébként a Radio Zet, A Lengyel Televízió és a Lengyel Labdarúgó Szövetség által rendezett megmérettetést nyerte meg. A nézők és hallgatók sms-ben szavazhattak arra, hogy melyik legyen a válogatott hivatalos dala. Nyilván a többség csak viccelni akart, ám ez elég jól sikerült. A videót most mellékeljük, viszont a dal mélységeinek elemzését inkább másra hagyjuk...

(forrás: wp.pl, Rzeczpospolita)

Címkék: foci gorogorszag euro2012 lengyelorszag valogatott pzpn tvp koko euro spoko jarzebina

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr284554670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása