Vége a cirkusznak: Viszlát Polonia!

2012.07.16. 23:50 rwk1892

A mai nappal szomorú véget ért a történet, amiről korábban már írtunk, ám az esetleges forgatókönyv akkor még nem tűnt igazán életszerűnek. A pénz azonban most is győzőtt, és bekövetkezett az, ami már egy jó ideje a levegőben lógott: A Polonia Warszawa eltűnik a lengyel élvonalból, és ezzel a lengyel futball nagyszínpadáról - legalábbis egy időre.

Bár a hivatalos bejelentés holnapra várható, a lengyel média gyakorlatilag tényként kezeli, hogy a Polonia tulajdonosa - Józef Wojciechowski - megegyezett a GKS Katowice mögött álló befektetői csoporttal, és a szerződés holnapi aláírásával eladja a klubot. Ezzel azonban rengeteg kérdés merül fel mindkét klub háza táján. Ami biztos, hogy a Polonia élvonalra szóló indulási joga Katowicébe kerül, az "új" klub pedig KP GKS Katowice néven szerepelhet majd az Ekstraklasa következő idényében. Az is biztosnak tűnik, hogy a klub nem marad Varsóban, sem Katowicében. A jelenlegi tervek szerint az újonnan létrehozott alakulat Krakkóban fogadja majd az ellenfeleket, ez pedig az újabb ok, ami miatt történések a "nonszensz" kategóriába tartoznak.

konw.jpg

A lengyel fociban az "év botrányának" nevezett ügyben azok jutnak legkevésbé szóhoz, akikről ennek a játéknak szólnia kellene: A játékosok és a szurkolók. A kiszivárgott információk szerint a klubvezetők nem egyezkedtek a játékosokkal, hanem egyszerűen kijelentették: Vagy meghosszabbítják szerződésüket és mennek Katowicébe, vagy mehetnek isten hírével, ahova akarnak. A szurkolók felháborodása pedig érthető, főleg hogy a csapat - a mostani formában és a tervek szerint - nem marad a fővárosban. Akkor hogyan tovább? Most éppen úgy tűnik, hogy az "igazi" Polonia az élvonalt beleszámítva az ötödosztályban, azaz amatőrcsapatként indulhat, míg az előző szezonban a másodosztályban éppen csak a bentmaradást kiharcoló Katowice helyét a legmagasabb helyen kieső csapat - a Polonia Bytom - veheti át. Mindenesetre ezek az információk még a szövetség általi megerősítésre várnak.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy nem ez az első ilyen eset a lengyel futballban, így tehát ez a hír nem lepte meg nagyon a közvéleményt. Négy évvel ezelőtt éppen a szóban forgó úriember - Wojciechowski - volt az, aki a szintén érdekes körülmények között nagy magasságokba jutó Groclin Grodzisk indulási jogának megvásárlásával juttatta fel az élvonalba a Polonia Warszawa akkori csapatát. Nincs tehát új a nap alatt...

A további fejleményekkel igyekszünk minél többet foglalkozni.

 

(fotó: Jacek Łagowski)

Címkék: foci futball botrany eladas lengyelorszag ekstraklasa atigazolas varso masodosztaly polonia warszawa gks katowice jozef wojciechowski

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr114661125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása