Katowice: Csak álom az élvonal

2012.06.11. 12:43 rwk1892

gieksa.jpgA GKS Katowice szurkolói az elmúlt hetekben nem lehettek a legboldogabbak, hiszen csapatuk mindössze három pontnak köszönhetően maradt a másodosztály tagja, így nagyon messze járt attól, hogy a pályán harcolja ki a feljutást az élvonalba. A napokban azonban egyre több forrás is úgy tudja, hogy a katowicei klub vásárolná meg a Polonia Warszawa eladásra kínált indulási jogát. Van-e azonban realitása ezeknek a híreszteléseknek? Nem igazán. Nagyon úgy tűnik, hogy a klub Ekstraklasa-szereplése még várat magára.

Ami tény, hogy a Polonia tulajdonosa, Józef Wojciechowski korábban már bejelentette, hogy eladja a klubot és az ezzel járó élvonalbeli indulási jogot, így az ezt esetlegesen megvásárló alacsonyabb osztályú csapat máris az elitben találhatná magát. Az is előfordulhat, hogy Ireneusz Król, a GKS elnöke találkozott Wojciechowskival, hogy a részletekről tárgyaljanak, azonban több tényező miatt is meghiúsulhat az üzlet. Az Ekstraklasa körüli felhajtás ráadásul elterelheti a figyelmet a klub igazi problémáiról, amik sajnos igenis léteznek.

A GKS január óta nem fizetett bért a játékosoknak, ráadásul a szövetség múlt heti döntése értelmében egyelőre még a másodosztályban való indulásra sem kapták meg a licencet, tekintve a bizonytalan anyagi helyzetet. Így szinte csodának kell történnie, hogy a szükséges pénz összejöjjön az esetleges Ekstraklasa-szerepléshez. Ezeket a milliókat nem fogják megkapni a várostól, és egyelőre a rejtélyes szponzor kilétét is homály fedi. Nem szabad megfeledkezni a stadion jelenlegi állapotáról és az infrastrukturális helyzetről, hiszen egyik sem adott ahhoz, hogy a szabályoknak megfelelően lehessen élvonalbeli mérkőzéseket rendezni. Jelen pillanatban tehát a GKS szurkolóinak álmodozás helyett marad a remény, hogy csapatuk a pályán harcolja majd ki a legjobbak közé való jövőbeli feljutást.

(Dziennik Zachodni / fotó: Sebastian Kucharz)

Címkék: licenc foci katowice lengyelorszag ekstraklasa masodosztaly polonia warszawa

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr744579242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása