Rövid hírek - 12/06/2012

2012.06.12. 12:54 rwk1892

stawowy.jpgEdzőcserék napja - Az Európa-bajnokság eseményei mellett a csapatok továbbra is készülnek a következő szezonra, most éppen három klub nevezett ki új szakembert a megüresedett posztokra. Az élvonalba frissen feljutott Pogoń Szczecin máris megtalálta a távozó Ryszard Tarasiewicz utódját, így mostantól Artur Skowronek irányítja a csapatot. A szakember korábban a Ruch Radzionków edzője volt.
Az élvonalból kiesett Cracovia is a változás mellett döntött: Tomasz Kafarski helyett a krakkói klub új trénere Wojciech Stawowy (a képen) lett, aki már korábban is ült a klub kispadján, mégpedig 2002 és 2006 között. Az új edző valószínűleg új szakmai stábot is kaphat, hiszen a távozó Kafarski sedédedzője, Fulip Surma sem marad a klubnál.
A másodosztályban is történt egy váltás: Az előző szezonban 12. helyen végzett Sandecja Nowy Sącz Jarosław Araszkiewiczet nevezte ki az edzői pozícióra. Araszkiewicz egy évre írt alá a klubhoz, a szerződés pedig közös megegyezés esetén a szezon végén meghosszabbítható.

Krychowiak a francia élvonalban - Grzegorz Krychowiak három évre szerződött a francia elsőosztályba feljutó Stade de Reims csapatához. A 22 éves középpályás a Bordeaux játékosaként korábban már szerepelt kölcsönben a Reims színeiben, ahol 54 mérkőzésen lépett pályára. Krychowiak az elmúlt hónapokat a Nantes csapatánál töltötte, szintén kölcsönben.

További változások a Legiánál - A Legia Warszawa leigazolta az élvonalból kiesett ŁKS Łódź 33 éves csatárát, Marek Saganowskit. A tapasztalt támadó korábban már volt a fővárosiak játékosa, 2002 és 2005 között 41 gólt szerzett a Legia színeiben. A klub új segédedzőt is kinevezett, így mostantól a spanyol Jose Antonio Vicuña segíti Jan Urban tréner munkáját.

Zahorski visszatér - Tomasz Zahorski elhagyta a német Duisburgot, és kétéves szerződést kötött a Jagellonia csapatával. A 27 esztendős - korábbi válogatott - csatár a német csapatban mindössze négy mérkőzésen lépett pályára.

(PolskaPiłka / fotó: Polskapresse)

Címkék: foci euro2012 lengyelorszag reims ekstraklasa cracovia legia rovid hirek atigazolas masodosztaly pogon szczecin sandecja zahorski saganowski

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr164583160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása