Bajnokok Ligája: Kiesés szélén a Śląsk

2012.08.01. 22:42 rwk1892

A Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében a Śląsk Wrocław hazai pályán fogadta a svéd bajnok Helsingborg csapatát. Az már a mérkőzés előtt borítékolható volt, hogy Orest Lenczyk legénységének nem lesz olyan könnyű dolga, mint az előző fordulóban a Podgorica ellen. Ez már egyből az elején bebizonyosodott, hiszen a vendégek határozottan kezdtek, és egyből átvették a kezdeményezést. A Śląsk játékosainak kellett úgy húsz perc, hogy kibontakozzanak és helyzeteket alakítsanak ki. Ekkor azonban többször is sikerült zavart kelteni a Helsingborg kapuja előtt: Először Voskamp próbálkozott lőni háttal a kapunak, majd Mila szögletét követően Elsner fejelt közelről egyenesen Hansson kapus kezébe. Ekkor már a wrocławi csapat próbálta irányítani a mérkőzést, kevés sikerrel. Hozzá kell tenni, hogy Marian Kelemen bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy nem született gól a vendégek részéről. Jött viszont a 36. perc, amikor a svédek kihasználták az addig remekül játszó Pawelec hibáját és Finnbogason lövése utat talált a lengyel kapuba. A félidő végéig aztán már csak a svédek előtt adódott újabb komoly helyzet, ám ekkor már a helyén volt Kelemen kapus.

net-12801316.600.jpg

A második játékrész a játék képét tekintve ugyanott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: A Helsingborg diktálta az iramot, habár a Śląsk azért megmutatta, hogy a pályán van - a wrocławi csapat Patejuk lövésével, illetve Sebastian Mila pár jó beadásával veszélyeztetett. Ennek ellenére hiábavaló volt a sok próbálkozás, a 72. percben eldőlni látszott a találkozó: Christoffer Andersson a tizenhatos vonalánál kapott egy labdát, majd senkitől sem zavartatva tolt rajta egyet és a kapuba tekert. A vendégek a gólt követően egyre jobban játszottak, a hazaiak pedig alig jutottak már szóhoz, talán még Mila lövése érdemel említést a 82. percben. Három perccel később aztán sokadszorra csináltak bolondot a hazai védelemből, és a könnyed akció végén Nordmark megszerezte a Helsingborg harmadik találatát is, ezzel eldöntötte talán az egész párharcot is, ráadásul Rok Elsner megkapta második sárga lapját is, így nem játszhat a következő mérkőzésen. A végéig aztán nem is változott az eredmény, ezzel a párharc is bizony lefutottnak tűnik. A hazai pályán kapott három gól azt is jelenti, hogy véget érhet a lengyel bajnok BL-álma, és a wrocławiaknak - a mutatott teljesítményből ítélve - a csodára lesz szükségük a visszavágón a továbbjutáshoz.

A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a hazai szurkolók remek koreográfiával emlékeztek meg az 1944-ben ezen a napon kezdődött varsói felkelésről.

net-12801321.600.jpg
(fotó: Ekstraklasa.net)

Címkék: foci helsingborg bajnokok ligaja wroclaw lengyelorszag selejtezo ekstraklasa slask wroclaw orest lenczyk sebastian mila

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr584691358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása