Fornalik az új kapitány

2012.07.10. 19:19 rwk1892

fornalik.jpgA lengyel szövetség végre döntött a kapitányi posztról, így a szavazás végeredménye alapján Waldemar Fornalik lesz Franciszek Smuda utódja a válogatott kispadján. A döntés nem igazán okozott meglepetést a lengyel futballban, hiszen a Ruch Chorzów trénere végig a legesélyesebb jelölt volt a posztra. A szövetség 11 tagja szavazott Fornalik mellett, hárman Jerzy Engelt támogatták, míg Jacek Zieliński egy voksot sem kapott.

A 49 esztendős Waldemar Fornalik játékosként végig a Ruch Chorzów csapatánál szerepelt, ahol 233 élvonalbeli mérkőzésen - védőként - négy gólt szerzett. Edzőként első csapata a Górnik Zabrze volt, majd a Polonia Warszawa és a Widzew Łódź csapatait is irányította. 2009-ben nevezték ki a Ruch kispadjára, csapatával pedig az elmúlt szezonban bajnoki ezüstérmet, illetve kupagyőzelmet ünnepelhetett. Az idény végén az Ekstraklasa legjobb menedzserének járó díjat is megkapta.

Fornalik szerződése a 2014-es Világbajnokság selejtezőinek végéig szól. Amennyiben a lengyel válogatott továbbjut a csoportból, és ezzel kijutna a VB-re, a megállapodás egészen a torna végéig - július 30-ig - kerülhet meghosszabbításra.

Az új szövétségi kapitány idén augusztus 15-én irányítja először a nemzeti csapatot. Lengyelország ellenfele Észtország lesz, mégpedig egy barátságos mérkőzés keretein belül.

(PZPN / fotó: ASInfo)
 

Címkék: foci labdarugas lengyelorszag esztorszag valogatott ruch chorzow franciszek smuda waldemar fornalik

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr954643213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása