Lovrencsics aláírt!

2012.06.20. 18:34 rwk1892

A következő szezonban magyar érdekeltség miatt is érdemes lesz követni a lengyel élvonal küzdelmeit, hiszen Lovrencsics Gergő a mai napon hivatalosan is a Lech Poznań játékosa lett. A Lombard Pápa 23 éves támadója egy évre  szerződött a lengyel klubhoz kölcsönben, a megállapodás szerint a poznańi csapatnak pedig elővásárlási joga van. Ez annyit jelent, hogy sikeres együttműködés esetén a Lech további három évre szerezhetné meg a fiatal játékost. Gergő a 11-es számú mezben fog játszani, ami eddig a lengyel válogatott Rafał Murawskié volt, aki viszont mostantól a 16-os számot viseli majd. A kérdés persze az lesz, hogy milyen gyorsan sikerül bekerülnie a kezdőcsapatba, illetve pótolnia a nyár elején távozott Rudnevset.

pwlplnfm.jpg

Lovrencsics a szerződés aláírása után válaszolt néhány kérdésre:

Miért döntöttél úgy, hogy a Lech csapatához igazolsz?
- A Lech az európai kupaporondon szerepel, emellett remek játékosokkal rendelkezik, mint például Rafał Murawski vagy korábban Robert Lewandowski, aki most a Bundesligában játszik. A magyar bajnokságból ismertem még Artjoms Rudnevset is.

Mit tudsz a klubról és a lengyel ligáról?
- Elsősorban az Európa Ligában nyújtott teljesítmény miatt ismertem meg a klubot, amikor a csapatnak sikerült bejutni a csoportkörbe. Nagyon kiélezett mérkőzéseket játszottak Európa legjobb csapataival, és kiharcolták a hírnevet maguknak.

Melyik poszton érzed magad a legjobban?
- Támadó szellemű játékos vagyok. Csatárként érzem magam a legjobban, de szeretek szélsőként is játszani. Ha kell, akkor visszavont támadóként is megállom a helyem.

Mik a céljaid az új csapatban?
- Szeretném, ha a Lech a jó oldalát mutatná meg az európai porondon, ezáltal sikerülne kiharcolni a csoportkörbe jutást. Ha pedig a bajnokságról van szó, akkor a legmagasabb cél miatt szerződtem ide, ez pedig nem más, mint a bajnoki cím megszerzése.

(fotó: Lech Poznań)

Címkék: foci futball interju nb1 lech poznan lengyelorszag ekstraklasa atigazolas lovrencsics murawski lombard papa

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr324601092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása