Rövid hírek - 18/06/2012

2012.06.18. 22:12 rwk1892

koenvdb.jpgVan der Biezen távozik - Koen van der Biezen (a képen) nem tölti ki szerződését a Cracovia csapatánál, így már most elhagyja a másodosztályba zuhant krakkói klubot. A 26 éves holland csatár tavaly nagy reményekkel igazolt a lengyel csapathoz, azonban neki sem sikerült megmentenie a gárdát a kieséstől. Van der Biezen 24 bajnoki mérkőzésen szerepelt a Cracovia színeiben, ezeken négyszer talált az ellenfelek hálójába.

Tovább erősít a Korona - A Korona Kielce csapata leigazolta a holland Go Ahead Eagles lengyel középpályását, Michał Janotát. A 21 esztendős - korosztályos válogatott - játékos 2008-ban szerződőtt a Feyenoordhoz, majd egy  kölcsönben eltöltött évet követően került korábbi csapatához, ahol az előző szezonban 27 mérkőzésen négy gólt szerzett.

Túl sok lett a bónusz - A lengyel szurkolók között nagy felháborodást keltett a válogatott tagjait megillető prémium összege. Franciszek Smuda csapata meccsenként 250 ezer złoty jutalmat kap a hazai rendezésű Európa-bajnokságon szerzett minden egyes pontért, tehát a két döntetlen összesen 500 ezer złotyt (kb. 35 millió forintot) jelent a csapat tagjainak. Ezen felül minden játékos 15 ezer eurót kapott meccsenként. Bár a kvóta már az Eb előtt ismert volt a szövetségből kiszivárgott információknak köszönhetően, a szurkolók és a közvélemény most háborodott fel igazán az összeg nagyságán. Ennek oka természetesen az, hogy a válogatott nem teljesítette a  célkitűzést, azaz a csoportból való továbbjutást.

Lipták marad Magyarországon - Lengyel források már szinte biztosra vették, hogy az Újpest védője, Lipták Zoltán a lengyel bajnok Śląsk Wrocław csapatához igazol. Néhány napja a klubvezetés is elismerte, hogy tárgyalnak a játékossal, aki azonban a hírek szerint otthon marad. A Győri ETO hivatalosan is bejelentette, hogy megállapodott a védővel, így Lipták továbbra is a magyar élvonalban folytatja pályafutását.

(PolskaPiłka, wp.pl / fotó: newspix.pl)

Címkék: foci futball magyarorszag ujpest lengyelorszag gyor valogatott ekstraklasa cracovia smuda rovid hirek atigazolas liptak zoltan van der biezen michal janota

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr574596936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása