Ünnepel a Warta Poznań

2012.06.14. 13:20 rwk1892

warta.jpgPénteken ünnepli alapításának századik évfordulóját a Warta Poznań csapata. A jelenleg a lengyel másodosztályban szereplő klub a város legidősebb futballklubja, hiszen a várost jelenleg az élvonalban képviselő Lech Poznań csapata csak tíz évvel később született meg. A Warta rendkívül gazdag története során eddig két alkalommal hódította el a lengyel bajnoki címet, öt alkalommal lett második helyezett, hétszer pedig bronzéremmel fejezte be az éppen aktuális idényt. A zöld-fehérek szurkolói viszont nem lehetnek elégedettek az elmúlt évben nyújtott teljesítménnyel, hiszen csapatuk az előző szezonban mindössze a másodosztály 10. helyén zárt.

A klub képviselői több eseményt is terveznek a jeles napra. Délelőtt az egyik alapító, Edmund Szyc síremlékét koszorúzzák meg, majd délben a főtérre várják a csapat szurkolóit, ahol a hírek szerint meglepetéssel készül a klubvezetés, a drukkereket pedig megkérték, hogy a csapat színeiben - azaz zöld-fehérben - érkezzenek. A délután folyamán végül az egyik városi postahivatalban mutatják be a külön erre a dátumra készült emlékbélyeget.

Címkék: foci poznan lengyelorszag polska masodosztaly warta poznan

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr684587852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása