Rövid hírek - 06/06/2012

2012.06.06. 19:47 rwk1892

poloniakibicow.jpgEladó a Polonia - Józef Wojciechowski, a Polonia Warszawa tulajdonosa egy ideje már tervezte, hogy eladja a klubot, a médiában pedig ma már az is elterjedt, hogy hamarosan meg is találja a vevőt. Az eladás azonban nem egyszerűen egy tulajdonosváltásról szólna, ami annyira még nem is lenne nagy szenzáció, ám a Polonia szurkolóinak a rossz hírt az jelentheti, hogy a tulajdonos a csapat jövő szezonra szóló indulási jogát is értékesítené. Ez annyit tesz, hogy a jogot megvásárló csapat indulhatna a következő Ekstraklasa-idényben, míg a gazdag történelemmel rendelkező Polonia mindössze valamelyik alsóbb ligában szerepelhetne. Egészen tegnapig arról szóltak a találgatások, hogy a kiesett Cracovia élne a lehetőséggel, hogy visszakerüljön az élvonalba, ám ezt tegnap a krakkói klub vezetői cáfolták. Remélhetőleg néhány nap múlva minden kiderül. Az indulási jog megvétele nem új dolog a lengyel fociban, a legismertebb eset talán a Poloniához köthető, hiszen négy évvel ezelőtt Wojciechowski éppen egy hasonló "manőverrel" szerezte meg a klubot az élvonalbeli indulással együtt, a Polonia másodosztályban megszerzett 7. helyezése ellenére.

Żewłakow is váltott - A korábbi lengyel válogatott Marcin Żewłakow egy évre a Korona Kielce játékosa lett. A 36 esztendős támadó két év után hagyja el a GKS Bełchatów csapatát, ahol az előző szezonban 27 Ekstraklasa-mérkőzésen lépett pályára, és öt gólt szerzett. A Korona vezetősége Żewłakow megszerzése mellett meghosszabbította Paweł Sobolewski nyáron lejáró szerződését, így a 32 éves középpályás az idei év végéig még biztos a klubnál marad.

Edzőváltás a Lechiánál - Bogusław Kaczmareket nevezték ki a Lechia Gdańsk új edzőjévé, aki a rövid idő után távozó Paweł Janas helyét veszi át. Kaczmarek gazdag karriert tudhat maga mögött, hiszen amellett, hogy edzői pályafutását éppen a Lechia csapatánál kezdte, többek között a Stomil Olsztyn, a Zawisza Bydgoszcz, a GKS Katowice, a Groclin Grodzisk, és a Polonia Warszawa edzője is volt. A válogatottnál is dolgozott, ahol a korábbi szövetségi kapitány, Leo Beenhakker munkáját segítette.

(Przegląd Sportowy, lechia.pl, korona-kielce.pl)

Címkék: foci lengyelorszag cracovia rovid hirek atigazolas lechia varso polonia warszawa marcin zewlakow boguslaw kaczmarek grodzisk

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr264569872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása