Rövid hírek - 31/05/2012

2012.06.01. 01:16 rwk1892

kamil3.jpgGlik nehezen fogadta Smuda döntését - Kamil Glik (a képen) egyike azon három játékosnak, akik Franciszek Smuda utolsó keretszűkítésének estek áldozatul, így nem játszhatnak a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Az olasz Torino csapatának védője nehezen viseli a döntést, és nem ért egyet a szövetségi kapitány indoklásával: "Amikor a válogatott edzőtábora miatt Ausztriába utaztam, nem gondoltam, hogy így alakulnak a dolgok. Fizikailag és fejben is jó formában voltam. A Torinóval kiharcoltuk a feljutást a Serie A-ba, és rendszeresen játéklehetőséget kaptam, ezután egy egyszerű csapatösszetartás nem lehet hivatott eldönteni azt, hogy mehetsz-e az EB-re. Sajnos kiderült, hogy nincs számomra hely a csapatban. Még lehetőséget sem kaptam a bizonyításra, a kapitány érve - miszerint nem voltam teljesen egészséges - egy egyszerű mese. Már az edzőtábor előtt rendesen edzettem Torinóban" - mondta az érthetően csalódott játékos.

Genkov cáfol - A legutóbbi hírek szerint a Wisła Kraków bolgár csatára, Tsvetan Genkov közel áll ahhoz, hogy megegyezzen a Levszki Szófia csapatával. A bolgár média szerint a támadó három évre szerződik hazája egyik élcsapatához. Genkov azonban igyekezett gyorsan cáfolni a híreszteléseket: "Meglepődve fogadtam az információt. Ez csak pletyka. Szeretném kitölteni a szerződésemet a Wisła csapatánál." 
A 28 éves játékos 34 mérkőzésen lépett pályára a Wisła színeiben, ezeken pedig 13 gólt szerzett.

Melikson távozik - Elég nagy mozgás várható a Wisła Kraków háza táján, hiszen az izraeli Maor Melikson is távozhat. A középpályás egy izraeli lapnak nyilatkozott a döntéséről: "Elhagyom a Wisłát. Azon túl, hogy a klub pénzügyi nehézségekkel küzd, nekem is tovább kell lépnem." Azt azonban megerősítette, hogy nem szeretne hazatérni az izraeli bajnokságba, hiszen több nyugati klub is szívesen látná. Az egyik komoly érdeklődő a Standard Liége csapata, de mellettük a Celtic, a Chievo és az Anderlecht neve is felmerült. A játékos értékét közel kétmillió euróra teszik, jelenlegi szerződése 2015-ig köti Krakkóhoz.

Nem igazolhat a Radzionków - A szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében a másodosztályú Ruch Radzionków egy évig nem igazolhat játékosokat. A klub több korábbi játékosának is jelentős összegekkel tartozik, akik emiatt bírósághoz fordultak, az ítélet pedig nekik kedvezett. A Ruch Radzionków a kilencedik helyen végzett a másodosztály előző szezonjában, ám a mostani döntés megnehezítheti a következő idényre való felkészülést.
 

(forrás: PolskaPiłka, futbolnews.pl, Fakt / fotó: newspix.pl)

Címkék: foci pletyka labdarugas krakko euro2012 wisla lengyelorszag krakow ekstraklasa atigazolas kamil glik tsvetan genkov maor melikson radzionkow

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr764558328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása