Rövid hírek - 01/06/2012

2012.06.01. 20:36 rwk1892

piotrr1.jpgReiss ismét az élvonalban? - Elképzelhető, hogy Piotr Reiss (a képen), a Lech Poznań egykori közönségkedvenc játékosa hamarosan ismét az élvonalban léphet pályára. A 39 éves támadó elmondta, hogy ajánlatot kapott az egyik Ekstraklasa-klubtól. "Nem titok, hogy még mindig a foci a szenvedélyem, és a legutóbbi ajánlaton - amit egy élvonalbeli klubtól kaptam - igencsak elgondolkodtam. Most elutazom nyaralni, és megbeszélem a dolgokat a feleségemmel, hiszen ennyivel mindenképpen tartozom neki. Húsz - a legmagasabb szinten eltöltött - év  után a család már igazán azt szeretné, hogy lezárjam a karrieremet." - mondta Reiss. A csatár eddigi - rendkívül színes -  pályafutása során a Lech Poznań és az Amica Wronki csapataiban 319 Ekstraklasa-mérkőzésen 108 gólt szerzett, jelenleg a Warta Poznań játékosa.

ŁKS Łódź: Megvan az új edző - A klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy az élvonalból idén kiesett csapat új edzője Marek Chojnacki lett, aki két évre kötelezte el magát a klubhoz. Chojnacki ismerős arc a klub háza táján: Játékosként 452 mérkőzésen szerepelt a csapatban, majd két alkalommal edzőként ült a kispadon, legutóbb a 2007/2008-as idényben. Az újonnan kinevezett tréner elmondta, hogy a szakmai stáb kiválasztásával egyelőre várnia kell, amíg a klub tervezett költségvetése nyilvános lesz. A csapat a másodosztályra való felkészülést június 25-én kezdi, egy héttel azelőtt pedig elkezdődik az alacsonyabb osztályból érkező játékosok tesztelése.

Lejáró szerződések - Krzysztof Ostrowski, Radosław Matusiak és Jurijs Żigajevs is elhagyja a Widzew Łódź csapatát, miután a klub nem hosszabbít szerződést a három játékossal. A 30 éves Matusiak a tavaszi szezon kezdetén érkezett a Widzewhez, és tíz mérkőzésen egyszer talált a kapuba. A 26 esztendős Żigajevs másfél éve a klub játékosa, ám a folyamatos sérülések miatt mindössze öt mérkőzésen szerepelt, míg Ostrowski 62 alkalommal ölthette magára a łódź-i csapat mezét.

Zieńczuk hosszabbított - Marek Zieńczuk aláírta új szerződését a Ruch Chorzów csapatával. Az idei szezonban ezüstérmes klub egyik kulcsjátékosa 2014 júniusáig hosszabbított jelenlegi klubjával. Zieńczuk közel másfél év alatt 40 mérkőzést játszott eddig a "Kékeknél", ezalatt hét alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Korábban több pletyka is felröppent, miszerint a Wisła Kraków szerzi majd meg középpályást, aki azonban eloszlatta a találgatásokat azzal, hogy elkötelezte magát a Ruch mellett. "Eltartott egy ideig, amíg sikerült megállapodni a részletekről, azonban ezt végre letudtuk, és maradok Chorzówban. Remélem, hogy sikeres két év előtt állunk." - nyilatkozta a játékos.

(Gazeta Wyborcza, lkslodz.pl, widzew.pl, FutbolNews / fotó: igol.pl)

Címkék: foci lech poznan lengyelorszag ekstraklasa atigazolas ruch chorzow masodosztaly piotr reiss lks lodz marek chojnacki widzew lodz

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr304560108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása