Rövid hírek - 09/06/2012

2012.06.09. 20:48 rwk1892

polska1.jpgRekordnézettséget hozott a nyitómeccs - A lengyel nézettségi adatok szerint az országban közel 15,5 millióan követték tévén keresztül a lengyel-görög Eb-nyitómérkőzést. Az eredmény azt jelenti, hogy a készüléket bekapcsoló nézők közül ötből négyen a találkozót választották programként. Az eddigi rekord a 2002-es téli olimpián a síugrás döntője volt, ahol Adam Małysz ezüstérmet szerzett. Akkor 14,5 millióan szurkoltak a legendás lengyel síugrónak.

Nem keres új csatárt a Lech - A poznańi csapat a szezon végén eladta legjobb csatárát, Artjoms Rudnevset, így azonnal elindultak a találgatások, hogy a klub kivel helyettesíti majd az előző Ekstraklasa-szezon gólkirályát. Úgy tűnik azonban, hogy senkivel, hiszen a vezetőség és az edző nem tervezi új támadók leigazolását. "Tudom, hogy kritizálni fognak, ha néhány meccsen nem szerzünk gólt. Most viszont máshol van szükségünk erősítésre." -  mondta az edző, Mariusz Rumak. A Lech csapatában a két csatár jelenleg Vojo Ubiparip és Bartosz Ślusarski.

Burkhardt távozik - Marcin Burkhardt elhagyja a Jagellonia csapatát, miután nem sikerült megegyeznie a vezetősségel, akik csökkenteni szeretnék néhány játékos fizetését, köztük az övét is. A 28 éves középpályás két és fél év után hagyja el a klubot, ahol 51 mérkőzésen két gólt szerzett.

Nem volt jó ötlet a zárt tető - Több játékoshoz hasonlóan a lengyel válogatott kapitánya sem volt felhőtlenül boldog, hogy a lengyel-görög Eb-mérkőzést zárt tető alatt kellett lejátszani. Jakub Błaszczykowki elmondása szerint a stadionban szokatlanul nehéz és párás volt a levegő a meccs alatt. Több helyszíni beszámoló szerint a játékosok szinte a legrövidebb játékbeli szüneteket is kihasználták, hogy frissítőt vegyenek magukhoz. A lengyel szövetség közben már jelezte, hogy a következő találkozó idejére nyitva lenne a stadion teteje, viszont még várnak az UEFA hétfői jóváhagyására.

(sport.pl, PolskaPiłka, Przegląd Sportowy, FutbolNews / fotó: PZPN)

Címkék: foci lech poznan euro2012 lengyelorszag valogatott ekstraklasa atigazolas jagellonia

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr734575697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása