Śląsk: Hogyan tovább?

2012.05.29. 13:28 rwk1892

Drámai fináléval ért véget az Ekstraklasa előző idénye, amelyből a Śląsk Wrocław csapata jött ki a legjobban, elhódítva a bajnoki címet a végére érthetetlenül kiengedő Legia, és az egészen stabil teljesítményt nyújtó Ruch elől. Mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, a siker és az ezzel járó Bajnokok Ligája-szereplés igencsak megnövelte a klub értékét, így aztán egyre több játékosügynök kopogtat a klubvezetés ajtaján, és több külföldi játékos is az újdonsült lengyel bajnoknál próbálna karriert csinálni. Azonban mit hoz a nyári átigazolási szezon? Elárasztják a külföldiek a wrocławi öltözőt? A vezetőség nem ezt tervezi.

200px-Piotr_Celeban_2012.jpg"Sokan szeretnének a csapatunkban játszani. Több megkeresést kaptunk, elsősorban dél-amerikai játékosokat illetően, akik nem Európában, hanem inkább az amerikai kontinensen játszanak." - kezdte Piotr Waśniewski klubelnök."Néhány olasz játékos leigazolására is lehetőségünk lenne, ami a lengyel helyzetet tekintve elég ritka. Kifejezetten különleges ajánlatunk nincsen. Mindegyikük a lengyel bajnokhoz pályázik, aki a Bajnokok Ligájában fog szerepelni, így egy bizonyos szintet képviselniük kell."

Ez persze nem jelenti azt, hogy a WKS csapata tele lesz külföldiekkel. Egyrészt Orest Lenczyk edző inkább a hazai játékosokkal dolgozik szívesebben, másfelől nem ez a csapat átigazolási politikája, ahogy azt az elnök is megerősítette: "A Śląsk eddig is a lengyel játékosokra helyezte a hangsúlyt, és azt gondolom, hogy ez nem fog változni a közeljövőben."

Nehéz azonban azt megjósolni, hogy mennyire fog átalakulni a jelenlegi keret, nem számítva a védelmet, ahol a leginkább foghíjas a wrocławi csapat. A kérdésre, hogy hány új játékos várható a következő szezonban, az elnök így válaszolt: "Az biztos, hogy nem lesz 1:1-es arány az érkező és a távozó játékosokat illetően. Fontos emlékezni arra, hogy az előző szezonban elég nagy kerettel dolgoztunk, és kevés fiatal játékos edzhetett az első csapattal, még kevesebben kerülhettek a kezdő tizenegybe. Hasonló a helyzet néhány idősebb játékos esetében is. Az új játékosok száma ezért a jelenlegi, főleg fiatal játékosainktól, és persze a pénzügyi helyzettől függ majd."

Konkrétumok tehát még nincsenek, egyelőre az átigazolásra költhető összeg sem ismert. Az eddigi pletykák között a Polonia grúz támadója, Wladimer Dwaliszwili is szerepel, ám az esetleges ár nem lesz olcsó a Śląsk számára, ráadásul a hírek szerint a rivális Legia is érdeklődik a játékost illetően, így ez a tény is nehezítheti az üzletet. A távozók között Piotr Celeban (a képen) nevét emlegetik, aki iránt német csapatok érdeklődnek. A játékos ügynöke, Marcin Kwiecień megerősítette, hogy ajánlatok vannak (köztük jelenlegi csapatáé), de ennél több még nem történt.

(forrás: Gazeta Wrocławska, fotó: Wikipedia)

Címkék: foci kulfold transzfer wroclaw lengyelorszag ekstraklasa atigazolas slask piotr celeban

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr624552763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása